מתכון משובח לעוגת טראפל שוקולד בשילוב שוקולד לינדט

מתכון משובח לעוגת טראפל שוקולד בשילוב שוקולד לינדט

מותג השוקולד השוויצרי "לינדט", מציע מתכון משובח לעוגת טראפל שוקולד בשילוב שוקולד לינדט. עוגת שכבות שלושה שוקולדים. עוגה עשירה המשלבת בתוכה מגוון שוקולד לינדט בצורה מושלמת.

 

מצרכים לשכבת הבסיס:

130 גרם שוקולד לינדט אקסלנס 70% קצוץ.

כוס + חצי כף חמאה מומסת (120 ג)

3/1 כוס אבקת סוכר (40 ג)

קורט מלח

6 ביצים מופרדות

4/3 כוס ו- 2 כפות סוכר (180 ג)

4/3 כוס ו-2 כפות קמח מנופה (130 ג)

ליקר קפה

 

מצרכים לשכבת שוקולד שחורה:

100 גרם לינדט אקסלנס 70% קצוץ

2 כוסות שמנת מתוקה

 

מצרכים לשכבת שוקולד לבנה:

100 גרם לינדט אקסלנס לבן וניל, קצוץ

1 ורבע כוסות שמנת מתוקה

 

אופן הכנת שכבת הבסיס:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

משמנים את התבנית ומניחים על התבנית נייר אפייה.

ממיסים את השוקולד בסיר כפול (על מנת שלא יישרף). בינתיים, מערבבים היטב את החמאה, המלח והסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.

לתערובת יש להוסיף את החלמונים (אחד אחד) ולאחר מכן להוסיף את השוקולד המומס.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד שהתערובת קשה.

בעדינות מקפלים לתערובת השוקולד בכל פעם 1/3 מקציפת החלבונים עד שהתערובת אחידה ואז מוסיפים את הקמח המנופה.

אופים במשך 40 דקות, אחרי כ – 30 דקות אפשר לבדוק אם העוגה מוכנה באמצעות קיסם.

יש לתת לעוגת השוקולד להתקרר מעט ולאחר מכן למרוח מעל העוגה ליקר קפה.

 

אופן הכנת השכבה השחורה:

 

ממיסים 2/1 מהשוקולד השחור הקצוץ על אש קטנה לזמן ממושך. לאחר מכן, נותנים לזה להתקרר מעט.

מקציפים  את השמנת עד למרקם סמיך אך לא קשה מידי.

מקפלים את השמנת לתוך השוקולד המומס ומורחים את התערובת של השמנת והשוקולד המומס על העוגה. מנערים את העוגה קלות על מנת לבדוק שאין בועות אויר ומניחים במקרר.

מתחילים את אותו תהליך עם שכבת השוקולד הלבנה.

 

 

 

שינוי גודל גופנים
ניגודיות