המוגזמת: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית של שרית נובק
קלאסיקה צרפתית אצלכם בבית: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית ומפוארת, שנראית בדיוק כמו בחלון ראווה של קונדיטוריה בפריז. או לה לה!
תבנית עגולה 18 ס"מ
בסיס העוגה:
4 ביצים L – מופרדות לחלמונים וחלבונים
150 גרם סוכר לבן
קורט מלח דק
1 כפית תמצית וניל
70 גרם קמח לבן
35 גרם אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת אפייה
קרם שוקולד קרמל:
200 גרם שוקולד קרמל מלוח לינדט
400 מ"ל שמנת מתוקה 38% – מופרדים 200 מ"ל + 200 מ"ל
קרם מסקרפונה:
150 גרם גבינת מסקרפונה
1 כפית תמצית וניל או מחית וניל
30 גרם אבקת סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
גדר:
1 חבילה בישקוטי
200 גרם שוקולד מריר 70% מעודן לינדט
50 גרם חמאת קקאו
רעפי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר 70% מעודן לינדט
קישוט:
עלה זהב אכיל
פניני שוקולד (פניני שוקולד זהב)
אופן הכנה:
- מכינים את קרם השוקולד קרמל: קוצצים את השוקולד ומכניסים לקערה עם 200 מ”ל שמנת מתוקה.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס.
- מערבבים לתערובת חלקה ומכניסים למקרר לקירור מלא, במשך כ-4 שעות.
- מכינים את רעפי השוקולד: ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרוגל.
- שופכים את השוקולד על דף גיטרה (אפשר גם על נייר אפיה) ומיישרים בשכבה דקה.
- מגלגלים את הדף ומכניסים למקרר להתקשות של השוקולד.
- מכינים את בסיסי העוגה: תחילה מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם המלח ותמצית הווניל.
- מאחדים בעדינות את שתי התערובות – תערובת החלבונים המוקצפים ותערובת החלמונים.
- מערבבים בקערה היטב את המצרכים היבשים: קמח, קקאו ואבקת האפייה.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול רק עד לאיחוד.
- מחלקים את התערובת בין 2 תבניות בקוטר 18 ס”מ מרופדות בנייר אפיה.
- אופים בתנור במשך 15-18 דקות, עד שהעוגות מתייצבות.
- מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מערבבים בקערה את המסקרפונה עם מחית הווניל ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מקציפים את השמנת המתוקה, ומערבבים לתוך תערובת המסקרפונה בעדינות.
- מרכיבים את העוגה: מעבירים את הגנאש (תערובת השוקולד והשמנת המתוקה) המקורר לקערת מיקסר, מוסיפים את 200 מ”ל הנותרים של השמנת המתוקה ומקציפים לקרם יציב.
- מניחים בסיס עוגה ראשון על צלחת הגשה.
- מזלפים מעל הבסיס מקרם השוקולד ומיישרים.
- מזלפים מעליו מקרם המסקרפונה ומיישרים.
- מניחים מעל בסיס עוגה נוסף וחוזרים על הפעולה: קרם שוקולד, וקרם מסקרפונה.
- מכינים את הגדר: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עם חמאת קקאו, ומערבבים לתערובת אחידה.
- טובלים כשליש מהבישקוטים בשוקולד המומס ומניחים לו לנזול בחופשיות.
- מסדרים את הבישקוטים עם השוקולד מסביב לעוגה.
- פותחים את דף הגיטרה ומניחים את רעפי השוקולד מעל העוגה.
- מקשטים בפניני שוקולד זהב ובדפי זהב.
לפרטים נוספים:
המוגזמת: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית – פודי – Foody
שם הצלם: נמרוד סונדרס