המוגזמת: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית של שרית נובק

המוגזמת: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית של שרית נובק

המוגזמת: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית של שרית נובק

קלאסיקה צרפתית אצלכם בבית: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית ומפוארת, שנראית בדיוק כמו בחלון ראווה של קונדיטוריה בפריז. או לה לה!

תבנית עגולה 18 ס"מ

בסיס העוגה:

4 ביצים L – מופרדות לחלמונים וחלבונים

150 גרם סוכר לבן

קורט מלח דק

1 כפית תמצית וניל

70 גרם קמח לבן

35 גרם אבקת קקאו

1/2 כפית אבקת אפייה

קרם שוקולד קרמל:

200 גרם שוקולד קרמל מלוח לינדט

400 מ"ל שמנת מתוקה 38% – מופרדים 200 מ"ל + 200 מ"ל

קרם מסקרפונה:

150 גרם גבינת מסקרפונה

1 כפית תמצית וניל או מחית וניל

30 גרם אבקת סוכר

100 מ"ל שמנת מתוקה 38%

גדר:

1 חבילה בישקוטי

200 גרם שוקולד מריר 70% מעודן לינדט

50 גרם חמאת קקאו

רעפי שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר 70% מעודן לינדט

קישוט:

עלה זהב אכיל

פניני שוקולד (פניני שוקולד זהב)

אופן הכנה:

  1. מכינים את קרם השוקולד קרמל: קוצצים את השוקולד ומכניסים לקערה עם 200 מ”ל שמנת מתוקה.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס.
  3. מערבבים לתערובת חלקה ומכניסים למקרר לקירור מלא, במשך כ-4 שעות.
  4. מכינים את רעפי השוקולד: ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרוגל.
  5. שופכים את השוקולד על דף גיטרה (אפשר גם על נייר אפיה) ומיישרים בשכבה דקה.
  6. מגלגלים את הדף ומכניסים למקרר להתקשות של השוקולד.
  7. מכינים את בסיסי העוגה: תחילה מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  8. מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  9. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם המלח ותמצית הווניל.
  10. מאחדים בעדינות את שתי התערובות – תערובת החלבונים המוקצפים ותערובת החלמונים.
  11. מערבבים בקערה היטב את המצרכים היבשים: קמח, קקאו ואבקת האפייה.
  12. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול רק עד לאיחוד.
  13. מחלקים את התערובת בין 2 תבניות בקוטר 18 ס”מ מרופדות בנייר אפיה.
  14. אופים בתנור במשך 15-18 דקות, עד שהעוגות מתייצבות.
  15. מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים.
  16. מכינים את קרם המסקרפונה: מערבבים בקערה את המסקרפונה עם מחית הווניל ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  17. מקציפים את השמנת המתוקה, ומערבבים לתוך תערובת המסקרפונה בעדינות.
  18. מרכיבים את העוגה: מעבירים את הגנאש (תערובת השוקולד והשמנת המתוקה) המקורר לקערת מיקסר, מוסיפים את 200 מ”ל הנותרים של השמנת המתוקה ומקציפים לקרם יציב.
  19. מניחים בסיס עוגה ראשון על צלחת הגשה.
  20. מזלפים מעל הבסיס מקרם השוקולד ומיישרים.
  21. מזלפים מעליו מקרם המסקרפונה ומיישרים.
  22. מניחים מעל בסיס עוגה נוסף וחוזרים על הפעולה: קרם שוקולד, וקרם מסקרפונה.
  23. מכינים את הגדר: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עם חמאת קקאו, ומערבבים לתערובת אחידה.
  24. טובלים כשליש מהבישקוטים בשוקולד המומס ומניחים לו לנזול בחופשיות.
  25. מסדרים את הבישקוטים עם השוקולד מסביב לעוגה.
  26. פותחים את דף הגיטרה ומניחים את רעפי השוקולד מעל העוגה.
  27. מקשטים בפניני שוקולד זהב ובדפי זהב.

לפרטים נוספים:

המוגזמת: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית – פודי – Foody

שם הצלם: נמרוד סונדרס