טארט טריפל שוקולד של מורן גיל
אי אפשר להישאר אדישים לקינוח החתיכי הזה: טארט טריפל שוקולד, עם תחתית בצק פריך קקאו, קרם שוקולד אפוי וגנאש שוקולד קרמל. אמאל'ה ואבאל'ה!
תבנית טארט 24 ס"מ
בצק פריך:
150 גרם קמח לבן
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
20 גרם אבקת קקאו
1 חלמון L
קרם שוקולד אפוי:
200 גרם שוקולד מריר 70% מעודן לינדט
45 גרם חמאה
135 מ"ל שמנת מתוקה 38%
2 ביצים M
30 גרם חלמונים (1.5 חלמון של ביצה בגודל M )
גנאש שוקולד קרמל מלוח:
200 גרם שוקולד קרמל מלוח לינדט
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
קישוט:
5אגוזי לוז (קלויים)
אבקת זהב
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק לתחתית: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, אבקת הסוכר, הקקאו והחמאה לפירורים דקים.
- מוסיפים את החלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק.
- מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 2-3 מ”מ, ובקוטר שיהיה גדול ב-4-5 ס״מ מקוטר התבנית ומכניסים למקרר לשעה.
- משמנים את התבנית בחמאה, ומעבירים את הבצק לתבנית הטארט.
- מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מדפנות התבנית.
- אופים את הטארט באפייה עיוורת במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
- מכינים את קרם השוקולד האפוי: מכניסים לקערה את השוקולד והחמאה.
- מרתיחים במיקרוגל את השמנת המתוקה ושופכים אותה על השוקולד והחמאה.
- נותנים לשמנת הרותחת להמיס אותם במשך 2 דקות ואז מערבבים הכל בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה.
- מוסיפים את הביצים לתערובת וממשיכים לערבב עם בלנדר המוט עד לאיחוד מלא.
- שופכים את מלית השוקולד לטארט החצי אפוי.
- מכניסים לאפייה מלאה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15 דקות (לא על טורבו כדי לא ליצור סדקים בקרם).
- מקררים את הטארט בטמפרטורת החדר במשך כ-60 דקות ואז מכניסים למקרר לקירור של 60 דקות נוספות.
- מכינים את גנאש השוקולד קרמל המלוח: שוברים את השוקולד קרמל המלוח לקוביות בתוך קערה.
- מרתיחים את השמנת המתוקה במיקרוגל ושופכים אותה על השוקולד קרמל מלוח.
- נותנים להם לנוח במשך כ-2 דקות ומערבבים עם בלנדר מוט לגנאש חלק.
- מסננים את הגנאש החם על הטארט המקורר כדי להיפטר מכל גושי הקרמל.
- בתנועות מעגליות של התבנית מפזרים את הגנאש בצורה אחידה וחלקה.
- מכניסים את הטארט לקירור במשך כ-3 שעות במקרר עד להתייצבות.
- לקישוט צובעים 5 אגוזי לוז בצבע זהב ומגלגלים אותם על גבי העוגה, כך שנוצרים מאחוריהם שובלים זהובים.
לפרטים נוספים:
להתעלף עליו: טארט טריפל שוקולד של מורן גיל ומשגע – פודי – Foody
שם הצלם: נמרוד סונדרס