עוגת שוקולד בצורת לב בשילוב פטל עסיסי או תותים טריים

עוגת שוקולד בצורת לב בשילוב פטל עסיסי או תותים טריים

תבנית בצורת לב ברוחב 20 ס"מ ובגובה 15 ס"מ.

מצרכים לבסיס:

3 ביצים

75 גרם סוכר

60 גרם קמח

20 גרם אבקת קקאו

100 גרם לינדט אקסלנס 70% מומס

כ- 50 גרם אבקת סוכר מעורבבים עם

2-3 כפות שנאפס פטל

 

מצרכים לשכבת הגבינה:

3 עלים של ג'לטין

50 מ"ל חלב

1 תמצית וניל של מקורמיק

250 גרם גבינת ריקוטה או גבינה לבנה 9%

2 חלבונים

קורט מלח

50 גרם סוכר

150 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

 

מצרכים לשכבת הפטל/תות:

200 גרם פטל/תות קפוא

500 גרם פטל/תות טרי

2 עלי ג'לטין

 

אופן ההכנה:

הבסיס:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מקציפים את הביצים עם הסוכר בקערה כ- 5 דקות. מוסיפים את אבקת הקקאו לקמח ומערבבים יחד עם השוקולד לינדט המומס. מקפלים את השוקולד לתוך התערובת המוקצפת. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך כ 20 דקות. לאחר שתחתית העוגה מוכנה, משאירים בתבנית עד שהתחתית מתקררת לחלוטין.

 

אופן הכנת שכבת הגבינה:

משרים את עלי הג'לטין במים קרים עפ"י הוראות היצרן. מחממים את החלב ומוסיפים תמצית וניל. סוחטים את עלי הג'לטין, מכניסים אותם לתוך החלב המומס ומערבבים עד שנמסים. לאחר מכן, מוסיפים את הגבינה. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. תוך כדי הקצפה, בהדרגה מוסיפים לחלבונים את גם הסוכר וממשיכים עד שהם נהיים נוקשים.

מקפלים את השמנת המתוקה המוקצפת ואת החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הגבינה עם הוניל. מורחים את תערובת הגבינה על גבי בסיס העוגה ומכניסים למקרר לשעתיים.

 

אופן הכנת שכבת הפטל/תות:

מכניסים את התות או הפטל הקפוא לסיר בישול ומוסיפים 50 מ"ל מים. משאירים את התות או הפטל להתבשל במשך 10 דקות על אש קטנה. את תערובת הפטל והמיץ מעבירים דרך מסננת לתוך קערה. מרככים את עלי הג'לטין במים קרים עפ"י הוראות יצרן במשך חמש דקות ואז סוחטים אותם ונותנים להם להתמוסס במיץ הפטל החמים שבסיר.

 

מניחים את הפטל/תות הטרי על שכבת הגבינה הקרה. שופכים בעדינות את מיץ הפטל על כל שכבת הגבינה ומכניסים למקרר למשך שעה. בעזרת סכין מפרידים בזהירות את העוגה מהתבנית ומוציאים לצלחת הגשה.