מתכון לעוגיות חמאה פריכות עם מלח ים ושוקולד

עוגיות חמאה פריכות עם מלח ים ושוקולד אקסלנס

מתכון לעוגיות חמאה פריכות עם מלח ים ושוקולד

החגים, חגיגות סוף השנה האזרחית או סתם רצון לפנק, מעניקים לנו שלל הזדמנויות להכין מתנה אישית, מלאת מחשבה ומתוקה, הנעשית מכל הלב – עוגיות חמאה פריכות בשילוב מלח ים ושוקולד, באדיבות מותג השוקולד השוויצרי לינדט.

את העוגיות ניתן לארוז בקופסא חגיגית ולהעניק לאהובים עלינו

 

המצרכים:

1 כוס חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 2 כוסות קמח לבן

3 חפיסות שוקולד מריר אקסלנס 70% מוצקי קקאו של לינדט, שבור לקוביות

קמצוץ מלח ים

אופן ההכנה:

  1. יש לחמם תנור מראש לכ-170ºc, ולשטח 2 ניירות אפייה בתבנית.
  2. לערבל במיקסר את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל עד למרקם קליל ואוורירי. להוסיף פנימה בהדרגה את הקמח, 1/2 כוס בכל פעם ולערבל עד שהקמח נטמע ומתקבל בצק. לכסות ולהניח במקרר ל-10 דק' למנוחה.
  3. יש לקמח קלות את משטח העבודה בקמח, לשטח את הקמח עד לעובי של כ-1.5 ס"מ ולפרוס אותו לכ-24 מלבנים. בעזרת מרית, יש להעביר את הבצק הפרוס לתבנית האפייה המכוסה בנייר אפייה, ולהניח את המלבנים במרחק 2.5 ס"מ אחד מהשני. יש להניח קוביית שוקולד במרכז כל מלבן.
  4. יש לאפות, בקבוצות, את העוגיות עד להזהבה (כ-12-15 דק'), להניח לצינון במשך כ-2 דקות, לפזר בעדינות את מלח הים ולהניח בצד עד לקירור מלא, לפני שמעבירים לקופסאות אחסון

 

טיפ: את קוביות השוקולד ניתן להמיר בשוקולד אקסלנס 70% מוצקי קקאו במגוון טעמים לבחירה, כגון תפוז, מנטה ועוד

טיפ2: ניתן להמיס שוקולד נוסף לפי הטעם האישי ולזלף מעל לעוגיות לטעם שוקולדי מודגש