
מתכון לעוגיות חמאה פריכות עם מלח ים ושוקולד
החגים, חגיגות סוף השנה האזרחית או סתם רצון לפנק, מעניקים לנו שלל הזדמנויות להכין מתנה אישית, מלאת מחשבה ומתוקה, הנעשית מכל הלב – עוגיות חמאה פריכות בשילוב מלח ים ושוקולד, באדיבות מותג השוקולד השוויצרי לינדט.
את העוגיות ניתן לארוז בקופסא חגיגית ולהעניק לאהובים עלינו
המצרכים:
1 כוס חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח לבן
3 חפיסות שוקולד מריר אקסלנס 70% מוצקי קקאו של לינדט, שבור לקוביות
קמצוץ מלח ים
אופן ההכנה:
- יש לחמם תנור מראש לכ-170ºc, ולשטח 2 ניירות אפייה בתבנית.
- לערבל במיקסר את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל עד למרקם קליל ואוורירי. להוסיף פנימה בהדרגה את הקמח, 1/2 כוס בכל פעם ולערבל עד שהקמח נטמע ומתקבל בצק. לכסות ולהניח במקרר ל-10 דק' למנוחה.
- יש לקמח קלות את משטח העבודה בקמח, לשטח את הקמח עד לעובי של כ-1.5 ס"מ ולפרוס אותו לכ-24 מלבנים. בעזרת מרית, יש להעביר את הבצק הפרוס לתבנית האפייה המכוסה בנייר אפייה, ולהניח את המלבנים במרחק 2.5 ס"מ אחד מהשני. יש להניח קוביית שוקולד במרכז כל מלבן.
- יש לאפות, בקבוצות, את העוגיות עד להזהבה (כ-12-15 דק'), להניח לצינון במשך כ-2 דקות, לפזר בעדינות את מלח הים ולהניח בצד עד לקירור מלא, לפני שמעבירים לקופסאות אחסון
טיפ: את קוביות השוקולד ניתן להמיר בשוקולד אקסלנס 70% מוצקי קקאו במגוון טעמים לבחירה, כגון תפוז, מנטה ועוד
טיפ2: ניתן להמיס שוקולד נוסף לפי הטעם האישי ולזלף מעל לעוגיות לטעם שוקולדי מודגש