עוגת גבינה בסקית עם שוקולד 70% מוצקי קקאו
המקור של העוגה הוא מארץ הבסקים בצפון ספרד ומכאן שמה. זהו מתכון לעוגת גבינה שנשרפה בכוונה ומעוצבת באופן לא מושלם ולכן אי אפשר לפשל.
תבנית 22 ס"מ
מצרכים למתכון:
220 גרם לינדט אקסלנס 70%
220 גרם שמנת מתוקה
800 גרם גבינת שמנת
200 גרם סוכר לבן
6 יח' ביצים (גודל L)
25 גרם קמח
10 גרם קורנפלור
10 גרם אבקת קקאו מנופה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- C˚220
- מרפדים תבנית אפיה בקוטר 22 בצורה כזאת שנייר האפיה יהיה גבוה משפת התבנית כ-4 ס"מ
- מחממים את שמנת מתוקה עד שהיא חמה (לא להרתיח).
- מוזגים את שמנת החמה מעל שוקולד קצוץ, מערבבים עד לקבלת מרקם גנאש חלק.
- מקררים.
- בקערה גדולה מקציפים גבינת שמנת עם סוכר עד שהגבינה מתרככת.
- מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, מוודאים שכל ביצה נבלעת בתערובת לפני שמוסיפים ביצה נוספת.
- מוסיפים את גנאש השוקולד, אבקת קקאו, קמח, קורנפלור ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- מוזגים את התערובת לתבנית אפיה שהכנו קודם.
- אופים כ-30 דקות , תלוי במרקם שרוצים לקבל.
- אופים עד שחלק עליון של העוגה שחום והמרכז עדיין לא יציב.
מוציאים את התבנית מתנור, מקררים עד לטמפרטורת החדר