עוגת כדורי שוקולד בציפוי קוקוס ללא אפייה (כשרה לפסח) באדיבות קרן אגם

עוגת כדורי שוקולד בציפוי קוקוס ללא אפייה (כשרה לפסח) באדיבות קרן אגם

זו עוגה שיהיה לכם או לילדים הכי כייף לנשנש במהלך החג, לגשת למקרר, ליישר בשעת מצוקה

לאט לאט עד שהיא תיגמר.  מכילה שוקולד מריר 70% של לינדט.

למרות שהיא כוללת 2 שכבות, בזכות השוקולד המריר היא לא מתוקה מדי.

 

תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון

לציפוי קוקוס:

1.5 כוסות קוקוס טחון

3 כפות אבקת סוכר

1/3 כוס שמנת מתוקה

לכדורי שוקולד:

1 חבילה (400 גר׳) עוגיות יין כשרות לפסח

120 גר׳ חמאה רכה

1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת מתוקה

2 כפות סוכר לבן

3 כפות קקאו

200 גר׳ שוקולד לינדט מריר 70% שבור לקוביות

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, רצוי גם בתחתית וגם בדפנות.
  2. בקערה מערבבים קוקוס אבקת סוכר ושמנת מתוקה לתערובת אחידה וקצת דביקה.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים לתחתית באופן אחיד.
  4. שוברים את העוגיות לחתיכות גסות (אפשר גם לסגור אותן בשקית ניילון ולדפוק עליהן עם פטיש שניצלים או מערוך) ומכניסים לקערה גדולה. מניחים בצד.
  5. בקערה חסינת חום ממיסים שוקולד מריר, סוכר, חמאה ושמנת מתוקה בפולסים קצרים במיקרוגל. (אפשר גם בסיר קטן על אש בינונית) מוציאים, ומערבבים לתערובת אחידה.
  6. מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.
  7. מעבירים את תערובת השוקולד לקערה עם שברי העוגיות, מערבבים היטב עד שכל העוגיות מכוסות בשוקולד.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית, מעל תערובת הקוקוס, ומדי פעם דוחסים בעזרת כף, כדי שלא ייוותרו כיסי אויר בעוגה.
  9. עוטפים את התבנית בניילון נצמד או נייר כסף, ומכניסים להקפאה למשך 4-5 שעות ועדיף למשך הלילה.
  10. מוציאים, הופכים את התבנית ומשחררים את העוגה.

מגישים קר.

**את העוגה שומרים במקרר כשהיא מכוסה היטב עד ארבעה ימים.

**לגרסת פרווה אפשר להמיר שמנת מתוקה בקרם קוקוס וחמאה במחמאה.

לפרטים נוספים:

https://kerenagam.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%9b%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%91%d7%a6%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%99-%d7%a7%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%a1-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%a4%d7%99/