עוגת מוס שוקולד קרמל הכי חגיגית שיש של עדי קלינגהופר
עוגת מוס שוקולד קרמל מושקעת, עם מוס נהדר שיושב על תחתית בראוניז פריכה ומעל הכל שוקולד נוזל וקצפת שוקולד לסיום – זה חלום!
רינג 22 ס"מ
בסיס בראוניז:
100 גרם שוקולד מריר 70% לינדט
50 גרם חמאה
2 ביצים L
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס קמח לבן
קורט מלח דק
מוס שוקולד קרמל:
1/2 כוס סוכר לבן
45 גרם חמאה
3/4 כוס שמנת מתוקה 38%
250 גרם שוקולד קרמל מלוח לינדט
5 ביצים L
250 מ"ל שמנת מתוקה 38% – מוקצפת
3 חלמונים L
קצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
4 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
קישוט:
עלה זהב אכיל (או אבקת זהב או פניני זהב)
אופן הכנה:
- מכינים את התחתית: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
- עוטפים רינג עם נייר אלומיניום כדי למנוע מהבלילה לזלוג החוצה, ומניחים בתחתית נייר אפייה כדי למנוע מהבראוניז להדבק לנייר אלומיניום.
- מכניסים לקערה את החמאה והשוקולד, וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. כאשר התערובת חלקה ואחידה מוסיפים סוכר וביצים וטורפים היטב. כעת מוסיפים קמח וקורט מלח וטורפים שוב עד לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לרינג ואופים במשך כ-20 דקות או עד שהבראוניז מוכן (אפוי אך נשאר רך). מניחים בצד להתקררות.
- בינתיים מכינים את המוס: להכנת הקרמל מניחים בקלחת רחבה את הסוכר, ממיסים ומקרמלים אותו עד לגוון קרמל בצבע ענברי.
- מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי ערבוב מתמיד. ממשיכים לבשל עד בעבוע קל ומורידים מהאש.
- מוסיפים את החמאה לתערובת הקרמל ומערבבים עד לקבלת קרמל חלק ואחיד.
- אל הקרמל החם מוסיפים את השוקולד המריר וטורפים עד שכולו נמס אל תוך הקרמל.
- מעבירים את תערובת השוקולד קרמל לקערה.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים עד יצירת קציפה בהירה, ומוסיפים אל השוקולד בתנועות קיפול.
- לאחר מכן מקציפים את החלבונים בקערה נקייה חדשה, עש שהקצף תפוח ובוהק.
- מוסיפים את קציפת החלבונים בתנועות קיפול אל תוך השוקולד עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
- מוסיפים את השמנת המוקפצת בתנועות קיפול, עד שמקבלים מוס אחיד וחלק.
- מוזגים את בלילת המוס אל תוך הרינג עם תחתית הבראוניז ומעבירים להקפאה למשך הלילה.
- מכינים את הגנאש: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
- מוציאים את העוגה מההקפאה, מחלצים אותה מהתבנית ומוזגים עליה את הגנאש. מחזירים לקירור להתייצבות.
- מכינים את הקצפת: בקערת המיקסר מניחים את השמנת המתוקה ופודינג השוקולד, מקציפים בעזרת וו בלון עד לקציפה יציבה מאוד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.
- מוציאים את העוגה מהקירור, מזלפים מעל העוגה תלוליות של קצפת בעזרת שק הזילוף, מקשטים עם זהב ושומרים בקירור.
לפרטים נוספים:
עוגת מוס שוקולד קרמל הכי חגיגית שיש! – פודי – Foody
שם הצלם: נמרוד סונדרס