פינוק לשנה החדשה: פרופיטרול מוס דבש של עדי שילון
הקינוח הקלאסי מהמטבח הצרפתי שאי אפשר לסרב לו: פרופיטרול במילוי מוס דבש מענג, בציפוי שוקולד איכותי. כל ביס הוא עונג שמיימי מטריף חושים.
פרופיטרול:
100 מ"ל מים
100 מ"ל חלב 3%
100 גרם חמאה
125 גרם קמח לבן
5 גרם סוכר לבן
קורט מלח דק
200 גרם ביצים או 4 בגודל L
מוס דבש:
500 גרם חלב 3%
1 כפית תמצית וניל
100 גרם דבש
50 גרם קורנפלור
6 חלמונים L
200 גרם שמנת מתוקה 38% – מוקצפת לקצף רך
ציפוי:
300 גרם שוקולד מריר 85% מעודן לינדט
100 גרם שקדים מולבנים שלמים – קצוצים גס
קורט מלח דק
50 גרם חמאת קקאו
אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 185 מעלות.
- מכינים את הפרופיטרולים: בסיר קטן מרתיחים יחד מים, חלב, חמאה, סוכר ומלח.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים מיד, מבשלים במשך 2 דקות נוספות לקבלת רביכה, בערבוב מתמיד.
- מורידים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה.
- מערבבים במהירות בינונית במשך 3-4 דקות, כדי לקרר את הבצק.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וממשיכים ללוש כדקה נוספת לקבלת בצק מבריק והומוגני.
- מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק.
- מרפדים מגש שטוח בנייר אפייה ומזלפים פחזניות בקוטר 5-4 ס״מ.
- אופים במשך כ-25 דקות, נמנעים מלפתוח את דלת התנור בזמן הזה.
- מורידים את חום התנור ל-170 מעלות ומשלימים אפייה במשך 5 דקות נוספות.
- מוציאים את התבנית מהתנור כאשר הפחזניות שחומות וקריספיות ומצננים.
- מכינים את המוס: בסיר קטן מרתיחים יחד את החלב ואת הווניל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הדבש, הקורנפלור והחלמונים, עד שמתקבלת תערובת בהירה.
- מוסיפים את החלב הרותח ומערבבים היטב.
- מחזירים את התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה, עד קבלת קרם יציב ומבעבע.
- מורידים מיד מהאש ומעבירים לקערה. מצננים לגמרי.
- לאחר שהקרם התקרר לגמרי מקציפים אותו עד שהקרם חוזר להיות רך, מבריק וללא גושים. מקפלים לתוכו את הקצפת הרכה.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל, מוסיפים את חמאת הקקאו ומערבבים עד להטמעה מלאה. מוסיפים את השקדים ומעבירים לכלי צר וגבוה, דומה בקוטר לפחזניות הממולאות.
- מרכיבים את המנה: יוצרים חריץ קטן בתחתית הפחזנית וממלאים במוס דבש בעזרת שק הזילוף.
- משפדים פחזניה עם שיפוד עץ, וטובלים בציפוי השוקולד. או שופכים את הציפוי על הפחזניות כאשר מונחות על רשת צינון.
- מעבירים את הפחזניות הממולאות למקרר למשך 15 דקות ומגישים.
לפרטים נוספים:
פרופיטרול מוס דבש מצופה שוקולד: טירוף חושים אלגנטי – פודי – Foody
שם הצלם: נמרוד סונדרס