עוגת שיש "דבש" ושוקולד טבעונית בשיא הסטייל של שקמה יעקבי
מה יותר טוב משילוב שני הטעמים הכי מתוקים לשנה החדשה? עוגת שיש דבש ושוקולד מרשימה ואלגנטית בעיטור זהב, והיא אפילו טבעונית!
תבנית קוגלהוף 24
מצרכים רטובים:
2 כוסות או 420 גרם חלב סויה
1 כף או 45 גרם חומץ 5%
2 כפות או 45 גרם רסק תפוחים
1/2 כוס או 100 מ"ל שמן קנולה
1/2 או 145 גרם סירופ מייפל או אגבה
1 כף תמצית וניל
2/3 כוס או 140 גרם סוכר חום בהיר דמררה
מצרכים יבשים:
2/3 כוס או 370 גרם קמח לבן
1 כף או 15 גרם אבקת אפייה
בלילה כהה:
1.5 כפות או 10 גרם אבקת קקאו
50 גרם שוקולד מריר 90% לינדט – מרוסק דק
ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 90% לינדט
1/4 כוס או 70 גרם סירופ מייפל או אגבה
2 כפות שמן קנולה
קישוט:
חופן עלה זהב אכיל
אופן הכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים הרטובים יחד בקערה.
- מנפים את המרכיבים היבשים פנימה דרך מסננת דקה ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה.
- מחלקים את הבלילה לשתי קערות.
- לקערה אחת מוסיפים את מרכיבי הבלילה הכהה ומערבבים. כך שנוצרות שתי קערות עם שתי בלילות: בלילה כהה ובלילה בהירה.
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
- משמנים תבנית קוגלהוף 24 ס”מ בשכבה עבה של חמאה טבעונית.
- כעת מעבירים כף בלילה בהירה וכף בלילה כהה האחת על השניה באופן מבולגן, עד שנגמרות הבלילות.
- אופים במשך 45-55 דקות עד ששיפוד יוצא נקי ממרכז העוגה.
- מצננים היטב את העוגה לפני הציפוי.
- מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר את מרכיבי הציפוי יחד.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומזלפים מעל את הציפוי.
- מפזרים שבבי זהב ומגישים.
לפרטים נוספים:
עוגת שיש דבש ושוקולד טבעונית בשיא הסטייל! – פודי – Foody
שם הצלם: נמרוד סונדרס