טארט טריפל שוקולד של מורן גיל

טארט טריפל שוקולד של מורן גיל

טארט טריפל שוקולד של מורן גיל

אי אפשר להישאר אדישים לקינוח החתיכי הזה: טארט טריפל שוקולד, עם תחתית בצק פריך קקאו, קרם שוקולד אפוי וגנאש שוקולד קרמל. אמאל'ה ואבאל'ה!

תבנית טארט 24 ס"מ

בצק פריך: 

150 גרם קמח לבן

50 גרם אבקת סוכר

100 גרם חמאה

20 גרם אבקת קקאו

1 חלמון L

קרם שוקולד אפוי:

200 גרם שוקולד מריר 70% מעודן לינדט

45 גרם חמאה

135 מ"ל שמנת מתוקה 38%

2 ביצים M

30 גרם חלמונים (1.5 חלמון של ביצה בגודל M )

גנאש שוקולד קרמל מלוח:

200 גרם שוקולד קרמל מלוח לינדט

200 מ"ל שמנת מתוקה 38%

קישוט:

5אגוזי לוז (קלויים)

אבקת זהב

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק לתחתית: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, אבקת הסוכר, הקקאו והחמאה לפירורים דקים.
  2. מוסיפים את החלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק.
  3. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 2-3 מ”מ, ובקוטר שיהיה גדול ב-4-5 ס״מ מקוטר התבנית ומכניסים למקרר לשעה.
  4. משמנים את התבנית בחמאה, ומעבירים את הבצק לתבנית הטארט.
  5. מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מדפנות התבנית.
  6. אופים את הטארט באפייה עיוורת במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
  7. מכינים את קרם השוקולד האפוי: מכניסים לקערה את השוקולד והחמאה.
  8. מרתיחים במיקרוגל את השמנת המתוקה ושופכים אותה על השוקולד והחמאה.
  9. נותנים לשמנת הרותחת להמיס אותם במשך 2 דקות ואז מערבבים הכל בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה.
  10. מוסיפים את הביצים לתערובת וממשיכים לערבב עם בלנדר המוט עד לאיחוד מלא.
  11. שופכים את מלית השוקולד לטארט החצי אפוי.
  12. מכניסים לאפייה מלאה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15 דקות (לא על טורבו כדי לא ליצור סדקים בקרם).
  13. מקררים את הטארט בטמפרטורת החדר במשך כ-60 דקות ואז מכניסים למקרר לקירור של 60 דקות נוספות.
  14. מכינים את גנאש השוקולד קרמל המלוח: שוברים את השוקולד קרמל המלוח לקוביות בתוך קערה.
  15. מרתיחים את השמנת המתוקה במיקרוגל ושופכים אותה על השוקולד קרמל מלוח.
  16. נותנים להם לנוח במשך כ-2 דקות ומערבבים עם בלנדר מוט לגנאש חלק.
  17. מסננים את הגנאש החם על הטארט המקורר כדי להיפטר מכל גושי הקרמל.
  18. בתנועות מעגליות של התבנית מפזרים את הגנאש בצורה אחידה וחלקה.
  19. מכניסים את הטארט לקירור במשך כ-3 שעות במקרר עד להתייצבות.
  20. לקישוט צובעים 5 אגוזי לוז בצבע זהב ומגלגלים אותם על גבי העוגה, כך שנוצרים מאחוריהם שובלים זהובים.

לפרטים נוספים:

להתעלף עליו: טארט טריפל שוקולד של מורן גיל ומשגע – פודי – Foody

שם הצלם: נמרוד סונדרס